Kyyjärvi

Keskellä kaunista luontoa.

Sivukartta

Kuntajakoselvityksen suunnat ja painelaskelmat

11.6.2020 13.40

11.6.2020 Kyyjärven kunta, Tiina Pelkonen

Valtuuston iltakoulu kuntajakoselvityksestä to 25.6.2020 klo 18:00.
Tilaisuus videoidaan suorana, joten se on kaikkien katsottavissa.

Tällä hetkellä kuntajakoselvittäjä Eero Laesterä tutkii selvityksessä mukana olevien kuntien tilannetta ja mielipiteitä.

Torstaina 25.6.2020 klo 18:00 Eero Laesterä vierailee Kyyjärvellä valtuutettujen iltakoulussa ja kertoo selvittelyn aikana syntyneistä ajatuksistaan. Iltakoulu videoidaan Nopola News-sivustolle suorana kaikkien kuntalaisten nähtäväksi, joten laittakaahan päivämäärä ylös kalentereihinne. Videotallenne on toki katsottavissa myöhemminkin.

Valtuuston iltakoulussa Eero Laesterä esittelee selvityksessä mukana olevien kuntien taloustilannetta, väestötekijöitä, palvelurakenteiden kustannuksia, asiointialueen pendelöintiä, riskejä sekä "uuden" kunnan yhdistämislaskelmia skenaarioineen eri kunta/kaupunki vaihtoehtojen kanssa. Millainen olisi kuntien yhteinen taloudellinen kestävyys eri vaihtoehdoilla.

Eero tekee päätöksen siitä kenen kanssa kuntaliitosta ruvetaan lopulta valmistelemaan. Hän totta kai kuuntelee kuntia ja jossain määrin valtiovarainministeriötäkin, mutta se pohjatyö, jonka hän tilaisuudessa esittelee toimii päätöksen perustana. Ratkaisun perusteet pohjautuvat kuntarakennelakiin. Periaatteena on se, että mahdollisesti syntyvän uuden kunnan pitäisi olla ainakin elinvoimaisempi kuin lähtötilanteessa.

Laesterä suunnittelee myös kuntalaiskuulemista ennen lopullisen linjauksen tekemistä. Kuntalaisten fiiliksiä voidaan kysellä esimerkiksi kirjeitse, sähköpostilla ja Webropol-kyselyn kautta. Myös Kyyjärven valtuuston videoitavan iltakoulun perusteella voi ottaa yhteyttä.

Todennäköisyyksiä kuntapareille selviää myös keskusteluissa päätöksentekijöiden kanssa. Yhdessä tarkastellaan lopullinen kuntajakoselvitysalue Kyyjärvelle. Kuntajakoselvitykselle on annettu aikaa vuodenvaihteeseen saakka.

Ystävällisin terveisin,
Tiina Pelkonen

 

 
Kyyjärven kunta | Kivirannantie 4 | 43700 Kyyjärvi | Puh. 044 459 7111 | Y-tunnus 0176410-9