Kyyjärvi

Keskellä kaunista luontoa.

Sivukartta

Luonto on lähellä suomalaisen sydäntä

Kyyjärven halki kulkee maakunnallinen 19 km erävaellusreitti Lapin sormi, jonka varrella on mahdollisuus majoittua esim. Metsolan metsäkämpällä. Alueen laajat suot ovat myös rikasta marjastusaluetta.  Innokkaat kalastajat voivat lunastaa itselleen kalastusluvat joko Shelliltä tai internetsivulta www.kalapaikka.net.

Melonnasta ja koskenlaskusta kiinnostuneille on tarjolla Saarijärven koskireitti, jonka varrella on 22 laskettavaa koskea sekä aavoja järvenselkiä, reitti on eteläisen Suomen pisin yhtenäinen koskireitti.  Lintubongareille löytyy Oikarin Pentinniementieltä lintutorni, jossa voi saada kiikariinsa vaikka Suomenselällä harvinaisen kattohaikaran.

Talvisin voi harrastaa vaikkapa moottorikelkkailua, jota varten alueella on satoja kilometrejä merkittyjä reittejä. Jos nauttii rauhallisemmasta tahdista voi hiihdellä valaistulla Harsunkankaan hiihtoladulla tai laskea koko perheen kanssa pulkkamäessä ja istuskella laavussa, paistaa makkaraa, keittää nokipannukahvia ja hiljentyä nauttimaan luonnonrauhasta. Paikkoja löytyy ympäri Kyyjärveä esim. Metsolan kämppä, Kalettoman laavu sekä Nurmijoen ja Valkeislammen kodat.

 

Hämähäkin seitti/Esa Nieminen

Hämähäkin taidonnäyte
Kuva: Esa Nieminen

teeri/Esa Nieminen

Teeri soitimella
Kuva: Esa Nieminen

 
Kyyjärven kunta | Kivirannantie 4 | 43700 Kyyjärvi | Puh. 044 459 7111 | Y-tunnus 0176410-9