Kyyjärvi

Keskellä kaunista luontoa.

Sivukartta

HET-teatteri tarjoaa kulttuurielämyksiä!

Kesä 2015  toi mukanaan paljon uutta Kyyjärvelle.  Nurmijoen Eräkartanolle valmistui 250- paikkainen katettu teatterikatsomo.  Kyyjärveläissyntyinen kirjailija Heikki Luoma sai hänen nimeään kunnioittavan ”Heikki Luoma areenan” . Koko hankkeesta vastaa syksyllä 2014 perustettu HET-teatteri ry, joka koostuu Kyyjärven, Karstulan ja Alajärven tutuiksi tulleista harrastajanäyttelijöistä.  Ryhmä on mm. näytellyt Heikki Luoman kirjoittamissa näytelmissä: Pienet kukkivat kummut, Rakas Karjala ja Maa kallis isien.

Tällä areenalla nähtiin Luoman kirjoittama kantaesitys ”Akka vaikka väkisin”, jonka ensi-ilta oli lauantaina 11.7.2015.  Kesän aikana Heikki Luoma areenalla vieraili näytelmää katsomassa 4115  kesäteatterin ystävää.  Kesällä 2016  oli vuorossa Heikki Luoman kirjoittama näytelmä "Vain muutaman huijarin tähden".  Kaikki muistavat varmasti Heikki Luoman käsikirjoittaman suositun tv-sarjan, johon tämä teatteriesitys perustui.   Kesällä 2017  teatteri esitti Markku Hyvösen käsikirjoittaman näytelmän "Nyt menee tunteisiin", jota kävi katsomassa 3138 henkilöä, eli 151 jokaista kesän näytöstä kohti.

Kesällä 2018 on vuorossa  "VIIDENKYMPIN VILLITYS", kesän 2018 näytelmässä on mukana näyttelijöitä Kyyjärveltä, Karstulasta, Alajärveltä ja Vimpelistä. Vauhtia varmasti riittää tulevallakin kaudella huumorin siivittämässä näytelmässä Viidenkympin villitys, jonka kirjoittaja Markku Hyvönen on kirjoittanut kantaesityksenä Kyyjärvelle. Ohjauksesta vastaa taitava Veli-Pekka Halmila.  Ruokailu on mahdollista varata näytöksiin ja väliajalla tarjolla on kahvia, munkkeja, makkaraa, limsaa ja jätskiä.

Tässä vähän esimakua tulevasta:

Leo lähtee vaimonsa Anun kanssa karkuun syntymäpäiviään. Juhlia ei järjestetä, eikä hölmöjä sukulaisia kestitä. Pariskunta haluaa vain nauttia elämästä ja toisistaan. Niinpä vuokrataan piilopirtti mahdollisimman kaukaa sivistyksestä. Vuokraajaksi osuu kylähullun maineessa kulkeva Montonen, jonka tarinoissa ei ole mitään päätä eikä häntää. Montonen on luonnonlapsi, mies, jolla on ratkaisu hommaan kuin hommaan. Matkalla piilopirtille poiketaan paikalliselle autokorjaamolle, jota pitää Anun nuoruudenystävä Salla miehensä Paten kanssa. Teräväkielinen pariskunta rakastaa toisiaan kurjuudesta huolimatta, vaikkakin taakkana on peräkamarinpoika Otto, jota ei saada maailmalle kirveelläkään. Piilopirtissä vallitsee rauha , kunnes tulee odottamattomia vieraita ja asiat sotkeutuvat vääjäämättömästi. Väärinkäsitykset seuraavat toisiaan, ja lopulta....

Näytelmän ensi-ilta on Heikki Luoma areenalla lauantaina 14.7.2018 klo 18.00. Esityksiä on kaikkiaan 15. Viimeinen esitys on sunnuntaina 12.08.2018.


Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi teatteriin Kyyjärvelle!

Kurkista tästä kesän 2018 näytösaikatauluun

 

 
Kyyjärven kunta | Honkalehdontie 8 | 43700 Kyyjärvi | Puh. 044 459 7111 | Y-tunnus 0176410-9