Kyyjärvi

Keskellä kaunista luontoa.

Sivukartta

Muita palveluita

Keski-Suomen talous- ja velkaneuvonta

Keski-Suomen talous- ja velkaneuvonnan ajanvarauksen ja neuvonnan päivystysaika muuttuu 1.1.2017 alkaen päivästä aamupäivään ja lisäksi päivystysaikaa on myös jatkossa maanantaisin. Talous- ja velkaneuvontaan voi ottaa yhteyttä, saada neuvontaa ja varata aikaa puhelinpäivystyksen kautta maanantaista torstaihin klo 9-10 puhelinnumerosta 014 266 0000.

Talous- ja velkaneuvonnassa annetaan yksityishenkilölle ja elinkeinoharjoittajille tietoa ja neuvontaa talouden ja velkojen hoidosta, avustetaan heitä taloudenpidon suunnittelussa sekä selvitetään talouteen liittyvien ongelmien ratkaisumahdollisuudet. Maksuton palvelu on tarkoitettu toiminta-alueen piirissä asuville kuntalaisille. Keski-Suomen talous- ja velkaneuvonnan toiminta-alueeseen kuuluvat kaikki 23 Keski-Suomen kuntaa.

www.jyvaskyla.fi/sosiaalipalvelut/velkaneuvonta 

Takuu-Säätiön maksuton velkalinja

Velkalinjaan voi soittaa kaikkialta Suomesta maksutta ja keskustella nimettömänä kaikista taloudellisiin ongelmiin liittyvistä asioista. Puheluihin vastaavat Takuu-Säätiön työntekijät, velkalinjan numero 0800 9 8009, soittoaika arkisin klo 10-14

Kuluttajaneuvonta

Kuluttajaneuvonta koostuu verkkopalvelusta, valtakunnallisesta neuvontapuhelimesta sekä alueellisista tietyissä maistraateissa sijaitsevista toimipisteistä.

Yleistä kuluttajaneuvontaa sekä toimintaohjeita valitusmalleineen löytyy Kilpailu- ja kuluttajaviraston verkkopalvelusta http://www.kkv.fi/.  Valtakunnallinen neuvontanumero 029 553 6901 palvelee arkipäivisin klo 9-15.  Soittaminen neuvontanumeroon maksaa tavanomaisten puhelinkulujen verran, puhelinneuvonta on ensisijainen toimintamuoto, yhteydenotot sähköisesti tapahtuvat http://www.kkv.fi/  -sivun kautta ja käyntiasiakkaat ajanvarauksella.

Käynti- ja postisoite: 
Keski-Suomen maistraatti/Jyväskylän yksikkö
Yliopistonkatu 28
PL 253
40101 JYVÄSKYLÄ
puh. 071 873 1901 (valtakunnallinen)
puh. 0718731959 (suora)

Keski-Suomen oikeusaputoimisto - yleinen edunvalvonta
Äänekosken toimipaikka

Puhelinajat: ti-to klo 9.30 - 11.00
Kyseisenä aikana voi hoitaa pienet henkilökohtaiset asiat.Varsinaiset asiakastapaamiset ajanvarauksella.

Käyntiosoite: Wessmanninkatu 2, 44100 Äänekoski
Postiosoite: PL 2, 44101 Äänekoski

Puhelin: 029 56 52245 (asiakasopastus)
Faksi: 029 56 52239
Sähköposti: keski-suomi.edunvalvonta(at)oikeus.fi
Sähköpostia lähetettäessä (at)-merkintä korvataan @-merkillä.

Keski-Suomen sovittelutoimisto

Keski-Suomen sovittelutoimisto toimii Jyväskylän kaupungin alaisuudessa, mutta tarjoaa palveluja maksuttomasti kaikille maakunnan asukkaille. Valtakunnallisessa järjestämisvastuussa on Terveyden- ja hyvinvoinninlaitos.

Sovittelu on kaikille avoin maksuton palvelu

Sovittelu sopii monenlaisiin rikos- ja riita-asioihin, joissa on vähintään kaksi osapuolta. Sovittelu on asianosaisille maksuton ja vapaaehtoinen palvelu. Toimintaa säätelee laki rikosasioiden ja eräiden riita-asioiden sovittelusta. Sovittelupalvelua tarjoavat valtionavun turvin alueelliset sovittelutoimistot, ja sovittelijoina toimivat ammattihenkilöiden lisäksi vapaaehtoiset. Sovittelua valvoo ja kehittää Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Sovittelu on oikeusprosessiin verrattuna nopeampi, edullisempi ja inhimillisempi tapa ratkaista konflikteja. Sovittelu auttaa käsittelemään konflikteihin liittyvät henkiset, sosiaaliset ja taloudelliset vahingot. Yleensä sovittelussa päästää sopimukseen, joka yleensä myös täytetään. Sovittelua voisi hyödyntää enemmän, koska se auttaa osapuolia ja tuo pysyviä ratkaisuja. Sovittelu kannattaa!

Lue lisää: https://thl.fi/sovittelu

 

 
Kyyjärven kunta | Honkalehdontie 8 | 43700 Kyyjärvi | Puh. 044 459 7111 | Y-tunnus 0176410-9