Kuntainfo

Kuntainfo

Leirintäalue
Kyyjärvi sijaitsee kolmen maakunnan - Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan - raja-alueella Suomenselän vedenjakajalla. Täällä maisemat vaihtuvat mäki- ja järvimaisemasta Pohjanmaan lakeuksiksi.

Kyyjärvellä asutaan puhtaan ja rauhallisen luonnon keskellä, mutta kuitenkin hyvien palvelujen läheisyydessä. Meillä täällä on mm. vuorohoitoa tarjoava päiväkoti Muksula, perusopetuksessa pienet luokkakoot, oma terveysasema sekä uusi, vuonna 2018, valmistunut koulu.

Vapaita omakotitontteja on tarjolla esim. järvimaisemassa Kotkanniemen kaava-alueella.  Kyyjärvellä valokuituverkon peitto huippuluokkaa.
Huippunopeita yhteyksiä voidaan käyttää esimerkiksi perinteisen etätyön tekemiseen.

Ja unohtamatta kaupallisten palvelujen keidasta Kauppakeskus Palettia, joka on avoinna 362 päivää vuodessa eli joka päivä lukuun ottamatta joulupäivää, uudenvuodenpäivää ja juhannuspäivää.  Meillä on vireää yritystoimintaa ja kunta tunnetaankin työpaikkaomavaraisuudestaan.

Paikkakunnan ja hieman myös naapurikuntienkin tapahtumista voi lukea NopolaNews -verkkolehdestä, johon tiedontuottajina toimivat kunnan, seurakunnan ja Kyyjärven Kyvyn lisäksi kaikki yhdistykset, järjestöt ja yhteisöt, kylätoimikuntia unohtamatta. Toimittaja-kuntaa on jatkossa lähes 100 henkeä eli yli 5 % Kyyjärven asukkaista, joten tarinaa ja tapahtumaa riittää osoitteessa www.nopolanews.fi

Kunnan keskustassa toimiva kaukolämpöverkko on yksi Suomen kaukolämpöverkoista, joka toimii 100 % uudistuvalla energialla ja ensimmäistä kertaa Suomen luonnonsuojeluliitto on myöntänyt Ekoenergia-merkinnän kokonaiselle kaukolämpöverkolle.

Etäisyydet

  • Helsinki 390 km

  • Jyväskylä 120 km

  • Seinäjoki 110 km

  • Kokkola 120 km 

Yleistä tietoa Suomen kunnista tarjoaa Suomen Kuntaliitto