Kunnanjohtajan tervehdys

Kunnanjohtajan tervehdys

Profiilikuva.

Kyyjärvi - Pieni kylä, suuri sydän

Kyyjärven kunta sijaitsee Keski-Suomessa kolmen maakunnan rajalla -valtateiden 13 ja 16 risteyksessä. 
Noin 1,2 miljoonaa matkalaista kulkee kuntamme lävitse vuosittain ja useat heistä pysähtyvät kahvikupposelle Kauppakeskus Paletissamme, josta löytyy monet tunnetut kotimaiset merkit, mm. Marimekko, Pentik, Fiskars ja Paapii Desing.

Kyyjärvellä on monipuoliset liikuntamahdollisuudet. Harsunkankaan ulkoilupuisto on tunnettu talvella upeista hiihtoladuista ja turvallisesta pulkkamäestä sekä kesäisin frisbee-radastaan. Suuressa liikuntahallissa on tilaa temmeltää tai vaikka kannustaa Kyky-Betset lentopallojoukkuetta. 

Kirjastomme  on kaikkien kuntalaisten kulttuurillinen olohuone, missä järjestetään monipuolista ohjelmaa ja näyttelyitä. Kesäisin Het-teatteri naurattaa meitä mukaansatempaavilla esityksillään. Kalliorannan leirintäalueella voit talvisin pulahtaa avantoon tai kesäisin nauttia hiekkarannasta ja kauniista järvimaisemasta. Kunnan alueen tapahtumia ja tiedotteita voit seurata Nopolanews -nettisivuilta, mihin jokainen voi itse tuottaa uutta sisältöä.

Meillä on uusi Nopolan yhteinäiskoulu, joka tarjoaa liikuttavan hyvää varhaiskasvatusta ja laadukasta koulutusta modernilla oppimisympäristöllä höystettynä. Meillä pidetään hyvää huolta lapsista sekä nuorista ja heille löytyykin monenlaista harrastustoimintaa.  Kyyjärvellä me uskomme tulevaisuuteen ja luotamme siihen, että virkeä yrityselämä huolehtii siitä, että täällä on tarjolla työpaikkoja ja mielekästä tekemistä kaikille.

Kunnanjohtajana voin vilpittömästi suositella Kyyjärveä. Oletpa sitten pohtimassa muuttoa luonnon helmaan tai harkitsemassa uuden yritystoiminnan käynnistämistä logistisesti edullisempaan paikkaan. Meillä on myös koko kunnan kattava laajakaistaverkko, joka mahdollistaa nopean tiedonsiirron ja esimerkiksi järvimaisemissa etätyöskentelyn.

Ihmisinä me kyyjärviset olemme positiivisia sekä erittäin yhteistyökykyisiä- ja haluisia. Kyyjärvellä emme nauti vain kauniista ja puhtaasta luonnosta, vaan täällä löytyy vielä naapuriapua ja yhdessä tekemisen meininkiä . Loistavien liikenneyhteyksien vuoksi laajemmat palvelut ovat kaupungeissa vain ”kivenheiton päässä”.  Kaupunkireissun jälkeen onkin aina ihana palata takaisin maalaisidylliseen pieneen kylään, jolla on niin lämmin ja suuri sydän.

Tervetuloa Kyyjärvelle!

Tiina Pelkonen
Kunnanjohtaja