Kyyjärven Lämpö Oy

Kyyjärven Lämpö Oy

Aluelämpölaitos - Kyyjärven Lämpö Oy

Metsähakkeella toimivan aluelämpölaitoksen ja verkoston rakentaminen aloitettiin vuonna 1998 - ajankohtana, jolloin kevyen polttoöljyn hinta oli noin kuusi kertaa edullisempaa kuin nykyään. Tuolloin investoinpäätöstä pohdittiin pitkään, mutta myöhemmin se on osoittautunut järkeväksi, sillä öljyn radikaalit markkinahinnan muutokset eivät ole suuresti vaikuttaneet tuotetun energian hintaan.

Aluelämpölaitos rakennettiin kahdessa vaiheessa ja nykyiset mittasuhteensa laitos saavutti vuonna 2003. Laitoksen rakennustekniset työt tehtiin kunnan omana työnä.  Laitteistot suunnitteli ja toteutti paikallinen KO Tulostekniikka Oy ja verkostot rakennutettiin urakalla.

Verkosto kattaa keskustaajaman, Paletin alueen sekä Lintupuron ja Ruuskan asuntoalueet. Laitos on toiminut lähes moitteetta. Toteutustekniikka on herättänyt myös kansainvälistä kiinnostusta ja niinpä sitä on päästy esittelemään mm. saksalaisille, ranskalaisille ja jopa japanilaisille ryhmille.

Suomen Luonnonsuojeluliitto on myöntänyt Kyyjärven aluelämpölaitokselle Eko-Norppaenergia merkin vuonna 2009.

Kyyjärven kunta yhtiöitti Seiväsahon aluelämpölaitoksen toiminnan vuoden 2015 alusta alkaen. Kyyjärven Lämpö Oy vastaa lämmöntuotannosta sekä jakelusta. Lämpöyhtiö ostaa lämmön tuottamisen Kyyjärven Energiaosuuskunnalta, joka hankkii lämmitysenergian lämpölaitokselle lähialueelta.

 

Yhteystiedot

Kyyjärven Lämpö Oy
Kai Oinonen
toimitusjohtaja
010 229 9000
kai.oinonen[at]kyyjarvi.fi

Lisätietoa

Aluelämpöfakta:

Teho: 2,5 Mwh
Verkosto: 5.210 jm
Tuotettu energia: 6000 MWh/v
Lämpökeskuksen kerrosala: 121 m2
pa-varaston kerrosala ja tilavuus: 264 m2 ja 2615 m3

Liitettyjä kiinteistöjä: omakotitalot n. 20kpl, muut n. 20kpl

Liitettyjen kiinteistöjen tilavuus: n. 105000 m3